2014. szeptember 6., szombat

Túrabeszámoló: 2014.08.30. - "Ősz a Budai-hegységben" 19 km-es teljesítménytúra

Friss, üre reggelre virradt! Ismét megyek túrázni! "Ősz a Budai-hegységben" elnevezésű teljesítménytúra 19 km-es távját szeretném teljesíteni.
 Cseppkővek a Széll Kálmán téri bisztrónál.

Normafa

Vigyázz, kész... RAJT!

Útitársaim :)


Tündér-szikla


Sose gondoltam volna, hogy egy ekkora sziklát ennyire nehéz megtalálni. Jól megbújt a lombok között. Kissé nehezen találtunk rá a hozzá vezető megfelelő útra. A szervezőktől kapott útvonal leírás elég szűk szavúan fogalmaz és mintha a túristatérképtől is eltérne...
Tündér-szikla, hátéérben a Hármashatárheggyel


 A Libegő 10-kor nyit.


A hobby gombász
Tízórai a Libegőnél


Látkép az Erzsébet-kilátóbólImádom, imádom... teljesen és visszavonhatatlanul belezúgtam!Sietek az ábrándozással, odalent a Hölyek már várnak rám :D

Bár nem az én lakatom, de akár az is lehetne.

Már 10 óra, de még csak most isszuk az első reggeli kávét! Te jó ég, hogy bíírtuk ki eddig!

Szépjuhászné gyermekvasútállomás

Szépjuhászné után, mint menetközben kiderült vissza kellett volna mennünk (másznunk) a János-hegyre, hogy a P+ jelzésen haladjunk Makkosmária felé. Belefáradva a folytonos szövegértelmezést, elemzést és térkép böngészést, túratársaimmal úgy döntöttünk, hogy pusztán a túristatérkép segítségével tájékozódunk. Ekkor csatlakozott hozzánk egy kedves fiatalember, István. Azt hiszem örült a csacsogó hölgykoszorúnak és érdeklődve hallgatta Kati gombafelismerő rafinériáit. Nekünk is jól esett a férfi társaság, de sajnos ő a rövidtávra vállalkozott csak, így Makkosmáriánál elváltak útjaink.


Szú dekorálta fatörzsMár a Frankhegy déli oldalán :)
Központi Fizikai Kutató Intézet (KFKI)

Aprócska villák a Konkoly Thege úton Normafa felé

Normafa Síház

JeeeOhJeeee...megcsináltuk lányok :D

Normafa


A túraszervezők
A túra alatt átélt tájékozódási tapasztalatainkat kedvesen, bár kissé értetlenül hallgatták végig a szervezők, a kiknek ez volt az első gyalogtúra rendezvényük... Minden bizonnyal velem van a baj és nemtudok a sorok között olvasni, de akkor vajon miért panaszkodott számos, nálam gyakorlottabb túrázó is? ... Érthetetlen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése