Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 db tojás (különválasztva a sárgája és a fehérje!)
- 1 mokkáskanál vanilia aroma
- 85 g margarin
- 28 dkg kristálycukor (csak 20 dkg megy a tésztába, a többi a tojáshabhoz kell!)
- 125 ml tej
- 125 ml tejföl
- 85 g étcsokoládé (olvasztva)
- 4 evőkanál keserű kakaópor
Elkészítés:
Öt tálra lesz szükségünk. Egy nagyra, amiben az összes hozzávalót egybekeverjük, két közepesre, az egyikben a lisztet dolgozzuk el a süttőporral és a kakóporral, a másikban a tojásfehérjéket verjük habbá 8 dkg cukorral, illetve két kisebbre.
1. kis tál: olvasszuk fel mikróban az étcsokoládét.
2. kis tál: a tojássárgákat keverjük össze a vanília aromával. Majd ehhez keverjük hozzá az olvasztott csokit.
1. közepes tál: keverjük el a sütőport és a kakaóport a liszttel.
2. közepes tál: 8 dkg cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket.
(Ezt a végére hagyom, amikor már kikevertem a tésztát. Ez azért van így, mert ha sokat váratom a tojáshabot, akkor visszafolyósodik, ami nem túl szép látvány és a tészta lazító funkcióját sem tölti be megfelelően ;> Először csak cukor nélkül alacsony fokozatom kezdem felverni a tojásfehérjéket, majd miközben magasabbraa kapcsolom a habverőt szép lassan adagolom a cukrot. Így szép kemény habot kapok.)
A nagy tálban: Először mikróban olvasszuk fel a margarint (javaslat: vágjuk kisebb darabokra, mert én már jártam úgy, hogy a belseje felforrósodott és szétrobbant a mikróban...aztán takaríthattam), majd az összes többi hozzávalót is öntsük ebbe a tálba és jól dolgozzuk el. A sorrend köbö a következő:
Olvasztott margarin + 20 dkg cukor + vanília aromás, olvasztott csokis tojássárgája + sütőporos, kakaóporos liszt + tej + tejföl. Amikor ez megvan, akkor a tojáshabot kanalanként adagolva óvatosan keverjük bele. Ez fellazítja a tésztát, amitől lágyabb lesz.
Előmelegített sütőben közepes lángon készre sütjük ;> (Addig, amíg a belé szúrt villa vagy kötőtű (kinek mi) száraz nem marad.)
Ha kihűlt 3 lapra vágjuk és a lapokat savanykás lekvárral kenjük meg. Így szép, gusztusosan réteges, ínycsiklandozó finomságot kapunk.
Hűtve, kockákra vágva kínáljuk ;>
Halál a diétára ;>
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 db tojás (különválasztva a sárgája és a fehérje!)
- 1 mokkáskanál vanilia aroma
- 85 g margarin
- 28 dkg kristálycukor (csak 20 dkg megy a tésztába, a többi a tojáshabhoz kell!)
- 125 ml tej
- 125 ml tejföl
- 85 g étcsokoládé (olvasztva)
- 4 evőkanál keserű kakaópor
Elkészítés:
Öt tálra lesz szükségünk. Egy nagyra, amiben az összes hozzávalót egybekeverjük, két közepesre, az egyikben a lisztet dolgozzuk el a süttőporral és a kakóporral, a másikban a tojásfehérjéket verjük habbá 8 dkg cukorral, illetve két kisebbre.
1. kis tál: olvasszuk fel mikróban az étcsokoládét.
2. kis tál: a tojássárgákat keverjük össze a vanília aromával. Majd ehhez keverjük hozzá az olvasztott csokit.
1. közepes tál: keverjük el a sütőport és a kakaóport a liszttel.
2. közepes tál: 8 dkg cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket.
(Ezt a végére hagyom, amikor már kikevertem a tésztát. Ez azért van így, mert ha sokat váratom a tojáshabot, akkor visszafolyósodik, ami nem túl szép látvány és a tészta lazító funkcióját sem tölti be megfelelően ;> Először csak cukor nélkül alacsony fokozatom kezdem felverni a tojásfehérjéket, majd miközben magasabbraa kapcsolom a habverőt szép lassan adagolom a cukrot. Így szép kemény habot kapok.)
A nagy tálban: Először mikróban olvasszuk fel a margarint (javaslat: vágjuk kisebb darabokra, mert én már jártam úgy, hogy a belseje felforrósodott és szétrobbant a mikróban...aztán takaríthattam), majd az összes többi hozzávalót is öntsük ebbe a tálba és jól dolgozzuk el. A sorrend köbö a következő:
Olvasztott margarin + 20 dkg cukor + vanília aromás, olvasztott csokis tojássárgája + sütőporos, kakaóporos liszt + tej + tejföl. Amikor ez megvan, akkor a tojáshabot kanalanként adagolva óvatosan keverjük bele. Ez fellazítja a tésztát, amitől lágyabb lesz.
Előmelegített sütőben közepes lángon készre sütjük ;> (Addig, amíg a belé szúrt villa vagy kötőtű (kinek mi) száraz nem marad.)
Ha kihűlt 3 lapra vágjuk és a lapokat savanykás lekvárral kenjük meg. Így szép, gusztusosan réteges, ínycsiklandozó finomságot kapunk.
Hűtve, kockákra vágva kínáljuk ;>
Halál a diétára ;>
Köszönöm :D elsőre sikerült jól kiszárítanom a tésztáját /légkeveréses sütőnek hála /,de majd legközelebb. :D
VálaszTörlésDe persze,ha gondolod nyugodtam süthetsz nekem egyet,hogy tudjam milyen is igazából :D