2010. szeptember 18., szombat

Almás Diós Süti

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg kristálycukor
- 3 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg reszelt alma
- fahéj ízlés szerint
- kevéske tej (ezzel lazítjuk fel a tésztát)
- durvára vágott dió (a süti tetejére szórjuk sütés előtt)

Elkészítés:

Öntsük egy tálba a lisztet és keverjük el a sütőporral, majd adjuk hozzá a tojásokat, a reszelt almát és fahéjat. Ezt jól keverjük el. A tészta, amit kapunk elég sűrű és kemény lesz, ezért egy kevés tejjel lazítsuk fel.
Egy kizsírozott és lisztezett tepsibe öntsük a tésztát, és a tetejére szórjuk rá a durvára vágott diót. Kislángon, kb. 45 perc alatt süssük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése