2022. június 4., szombat

Jubilee 70

Kicsit csalódtam. Úgy tűnik Hartlepool annyira a világ végén van, hogy ide még a jelenleg aktuális világraszóló londoni hacacáré, a Királyné 70. uralkodásának évfordulós ünneplése is csak a legszolídabb, legvisszafogottabb köntösében vetett lábat. Városkánkban elszórtan akadnak csak feldíszített házak, de becsületükre váljék, ők dúrván kitettek magukért. 


Voltak olyan zsákutcák, közök, ahol keresztben az oszlopok között zászló sorok sorakoztak kifeszítve, a házak ablakaiból hatalmas, ezalkalomra készült Királynős arcképes molinók lógtak, a bejáratok körül pedig piros-fehér-kék lufik tömkelege alapozta az ember kedvét az ünnepléshez. De a két napos munkaszüneti nap és a jóidő inkább utazásra sarkallta a helyieket. Sokan 'caravan park'-ban töltötték az ünnepi hosszú hétvégét vagy ki tudja, talán Londonba utaztak bulizni. Itt ugyanis csak a szokásos hétvégi sütögetés volt programon, igaz a kertek helyett most a házak előtt és a szokottnál többen jöttek össze, de semmi különösebben szokatlan mulatozás nem volt.

Még a városi ünnepi családi programok sem hozták meg a várt eredményt, pedig még koncert is volt! Elnézve a közösségi médián megjelent képeket, kár volt kidobni annyi pénzt a színpad építésre. De legalább felújították a Headland-i sétány régi piacterét, ahol egykor az ehhez hasonló programokat ünnepelte a város. Ideje volt és bőven aktuális, ugyanis jövő nyáron Hartlepool lesz a házigazdája a 'Tall Ship' találkozónak vagyis a világ összes, még működő árbócosainak 😍

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése