2021. augusztus 19., csütörtök

Ajánló: A fák történetei

És egy újabb kedvenc... Elkényeztetnek! Szintén az M5 csatornán; "A fák történetei" címmel. 



"A bölcsesség a hosszú élet, a bátorság vagy a békesség szimbólumaként a fák mindig is központi szerepet játszottat az emberi kultúrában. Az elemek büszke ivadékaként a fénytől, a víztől, a földtől és a széltől függően növekszenek. Mint a világ összes táján szétszóródott család tagjai a fák egymással s velünk emberekkel a történelem során mindvégig kapcsolatban álltak.


A németországi Upmeyer farmon álló tölgy és az olaszországi Assisi Szent Ferenc ciprusfája a természetimádó férfiak és nők generációinak védelme alatt növekedett. 

A németoszági alsószászországban egy fenséges 25 méter magas tölgy nyújtózkodik az ég felé. Egykor egy erdőben fejlődött, de figyelemreméltó mérete miatt a földművesek megkímélték amikor a XIX. század végén művelés alá vették a területet. A tölgyfát a fák királynőjének tartják és az erőt és az újjászületést szimbolizálja a mai napig róla gondoskodó család számára. 



Olaszország szívében egy kolostor falain belül az örök élet szimbólumaként áll egy ciprusfa, mely mint egy természetes templomtorony nyúlik az ég felé. A  legenda szerint maga Assisi Szent Ferenc ültette a fát 800 évvel ezelőtt. A csodálatos ciprus tiszteletére egy kolostort húztak fel köré, a fa pedig a mai napig egy keresztút kellős közepén növekszik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése