2021. október 20., szerda

Útinapló - Harwick Park

Nem messze hozzánk, kicsit kevesebb, mint fél óra kocsiútnyira van egy park. Hatalmas tóval, benne a legkülönbözőbb vízimadarakkal, körben mezők, kisebb-nagyobb fás csoportok, kőhíd, vártorony, szobor és egy domb, melynek tetején még római hódoltságból maradt emlékmű, Minerva Temoloma ékeskedik. Sajnos ez utóbbit jelenleg nem lehet eredeti pompájában élvezni a látványát, mert felújítás miatt körbe kerítették. A park mozgalmas és nyüzsgő madár világa viszont bőven kárpótolja az embert. 








A vándorúttól izgatott vadludak, kacsák és hattyúk zsivajából egy szempillantás alatt a béke szigetére repülhetünk, ha a nádassal körbenőtt erdő felé fordulunk. Építettek a lápos ingoványra egy séta utat. Egy hosszú stéget a csend birodalmába, ahol egy kis rafinériával testközelből élvezhetjük a madarak társaságát. A korlát széles karfáját ugyanis időnként végig szórják magokkal, mi pedig a kerítésbe épített padokról szemlélődhetünk. 



A természet még csak most kezd színbe borulni. Varázslatos, ugye? Végeláthatatlan sétakat vagyok képes rászánni erre a látványra! 




Ez nem csak kikapcsolódás, felüdülés a léleknek, hanem időutazás is... vissza a javíthatatlanul romantikus énemhez. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése