2022. május 5., csütörtök

Headland

Headland-nek nevezik Hartlepool északi tengerparti óvárosát, a régi kikötőt. A tenger szeszélyeitől magas fallal védett városrész sok változáson ment keresztül az évszázadok során. Új világító torony épült és a város nevezetes természeti látványossága is az enyészeté már. Az 'Elefánt szikla', mely nevét az alakjáról kapta, egy viharban pusztult el még az 1800-as években. De hozzáértők szerint a várost védő hullámtörő gát is vastagon szerepet játszott a felgyorsult erózióban ugyanis módosította az addig megszokott hullámzási tevékenységeket. Ikonikus alakja a mai napig feltűnik a különböző művészetekben, még az egyre közkedveltebb város dekoráló graffitikben is. 











A másik helyi nevezetesség: Andy Capp, aki egy brit képregényhős. Figuráját Reg Smythe karikaturista készítette, és 1957. augusztus 5. óta látható a 'The Daily Mirror' és a 'The Sunday Mirror' újságokban. 
Andy egy munkásosztálybeli figura, aki valójában sosem dolgozik, és Hartlepoolban él. A "Capp" vezetéknév a "handicap" kiejtésének szójátéka, azt jelzi, hogy Andy sapkája mindig eltakarta a szemét, és metaforikusan az életlátását.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése