2014. augusztus 5., kedd

A következő megmozdulás :)

Együtt a Magyar Családokért! Teljesítménytúra a Budai-hegységben (20 km)

Útvonal: Szépjuhászné - János-hegy - Makkosmária - Szépjuhászné - Hárs-hegy - Z+ - Z- - Z háromszög - János-hegy - Szépjuhászné
Rajt:Cél: Szépjuhászné, Parkoló

Időpont: 2014. 08. 17.
Rajt: 6:30-12:00 óra
Táv: 21 km
Szintkülönbség: 855 m
Szintidő: 5 óra

Minden távhoz:
Nevezési díj lehetőségek:
- A rajtban kihelyezett perselybe dobott támogatás értéke a rendezvény nevezési díja. Díjazás: oklevél, célban enni, innivaló. Kitűző megvásárolható.
- 500 Ft (nyugdíjas, gyerek 16 éves korig). Díjazás: oklevél, kitűző. Rajtban, célban étel, ital.
- 750 Ft Díjazás: oklevél, kitűző. Rajtban, célban étel, ital.
- 1000 Ft családi, illetve csoportos nevezés max. 10 főig. Díjazás: 1 oklevél, 1 kitűző.
Poharat környezetvédelmi okokból nem osztunk a rendezvényen.
Térkép: a Budai-hegység turistatérképe.
A túra a Budapest Kupa része.


Kapcsolat és további információk:

„Mindenre Van Megoldás” Családsegítő Karitatív Egyesület
Levélcím: 2315 Szigethalom, Dobó Katica utca 4/a.
e-mail: info@cske.hu
honlap: http://www.cske.hu
 
Purcsel Diána
Levélcím: 2440 Százhalombatta, Erkel Ferenc körút, 81. 1/3.
Telefon: (20) 486-0177
e-mail: tura.cske@gmail.com

 
 
     "Lármás munkával zakatoló városok sápadt lakói, akik sehasem látjátok a nap felkeltét s akik, ha egy gyéren befásitott sétahely árnyasabb zugában kifujjátok tüdőtökből a port és a füstöt, azt hiszitek, hogy a szabadban voltatok: jertek velem!
     Ki, az igaz "szabad"-ba, ahol az erdők lombos koszorúja mérföldnyi szélességben fut végig a hegyen  és a rónán; ahol a bükkös deszkasima alján órákig barangolhattok, anélkül, hogy a fölöttetek égő napsugár megizzasztana; jertek velem a tölgyek országába, ahol a hegyről lefutó szakadék alján zöldvizü tóvá ülepszik a záporeső és tüskebokor áttörhetetlen sűrűjében vezet utjok az erdők lakóinak, amelyeknek csak addig szép az élet, amig járatlan ösvényeiket ember nem tapossa s amig csendes birodalmuk határán belől nem hangzik más nesze, mint a szarvas galytörő zörgése, a vadmalac éles sivitása, róka vakogása, őzike riasztása, mókus kopogása, szarka perregése, szúnyog zummogása, s derengő éjszakákon egy-egy ordasnak hosszasan elnyujtott vonítása.
     Itt van a csend, mely megcsillapítja idegeiteket; itt van a lombok illatos, édes lehelete; itt van a vadrózsa, ibolya, gyöngyike, ez a szentháromsága valamennyi illatos virágnak; itt van az öröm, az üdülés, az élet! A nyugalom ez eszményi országában, a nagy némaság közt, csodálatos ionger csalogat. az örök ifjuságnak, a nem muló szépségnek kiapadhatatlan forrása nedvesiti meg a föld porár, amelyből minden virág és minden falevél egyránt felszivja magába a hiuság e legnagyobb kincseit." ...
 
(Részlet Bársony Istvány A szabad ég alatt című csodálatos regényéből.)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése