2021. november 29., hétfő

Arwen

Arwen jött, tombolt, majd odébb állt. Akkora húhót csapott... esett, fújt (de azt nagyon)... megdöntötte még az Észak-Angyalát is! Tisztára, mint egy kamasz, akinél a házibuli önálló életre kelt. 

'Angel of the North' - az Észak-Angyala*

Nyomában százéves fák és háztetők hevernek szanaszét. A sarkvidéki hideg is bekúszott a térségbe, minden téli bájával. Hó mindenütt és talajmenti fagyok teszik izgalmassá a szürke hétköznapokat, amire az angol közlekedés a legkevésbé sincs felkészülve. Itt Angliában, de még ennyire északon sincs hókotró, meg útszórás! Nemhogy téligumi, hólánc vagy hólapát! Most komolyan, azért itt annyira nem ritka a hó! Ilyenkor úgy érzem, hogy a világ megérett a pusztulásra.

De íme néhány gyöngyszem; fotóstársaim szemén keresztül hadd mutassam be nektek Arwen-t.

(Scott Shepherd) 

(Tom Collins) 

(Paul Richards) 

(Brian Nunn) 

(Paul Richards) 




* Anthony Gormley 1998-ban felállított szobra, az 'Angel of the North' ma már a világ egyik legnézettebb kűltéri műalkotása. A Gateshead-i Tanács utasítása a versenykiíráson egyszerű volt: egy ambíciózus műalkotás létrehozása, mely a régió karakterének mérföldkövévé válik. Kiváló elhelyezkedésével a panorámás dombtetőn ez a szobor számos elismerést és díjat kapott fennállásának több, mint húsz éve alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése